Even Voorstellen

 

Mijn naam is Co (Colinda) en ik woon nu 1 jaar op deze mooie plek in Friesland. Het voelde wel een beetje als ik vertrek, maar ik heb nog geen dag spijt gehad van deze beslissing. Deze heerlijke rustige plek wil ik graag delen, iedereen is dus van harte welkom in onze B&B. 

 

Na zo'n 20 jaar actief te zijn geweest als Officemanager in Baarn en op de Zuidas te Amsterdam, vond ik het tijd voor verandering. Tijdens de Corona hebben we de stap gewaagd om te vertrekken naar Friesland. Rust, ruimte, natuur hoe fijn is dat!

Als officemanager gaf het zoveel voldoening dat je collega's het super naar hun zin hebben, dus de stap naar een B&B runnen is voor mij een mooie nieuwe stap. 

Ondanks dat Corona langer aanhield dan verwacht, er flink verbouwd moest worden met hier en daar een tegenslag, kan nu eindelijk in 2022 onze deur open van de B&B By Donia en Co.

Wie is dan toch Donia hoor ik je denken? Donia is de achternaam van mijn partner Anno en een echte Friese naam. Ook al is hij hier niet geboren en getogen, zijn vader wel, het leek ons mooi om de naam te gebruiken voor onze B&B.

Samen met onze 2 katten  Frodo en Jacky wonen wij nu met veel plezier in het voorhuis van de verbouwde woonboerderij en voelen ons thuis in Friesland.

 

Finkum of Feinsum ligt in het Noorden van Friesland tussen stad en wad. Het is een klein dorp waar geen winkels en/of uitbaters zijn, maar het dorp Stiens (2,5km) ligt vlakbij, hier kan je alles vinden. Het dorp is een mengeling van import en echte Friezen,  St. Vituskerk een uit de 13de eeuw Romaanse kerk, weids uitzicht, en een ontspannen sfeer. Wil je meer stad, dan ligt Leeuwarden zo'n 9 km verderop.

Finkum is een onderdeel van de 11 Steden fietsroute, en mocht er ooit weer een 11 Stedentocht komen, dan ligt de Finkumervaart aan het einde van de straat. Hoe mooi zou dat zijn, als die er weer eens kwam!

 

Finkum ligt gesitueerd midden in de weilanden, dicht bij het wad (Noorderleech) en de waddeneilanden, vlakbij leuke plaatsen zoals Dokkum, Harlingen, Franeker en uiteraard nog veel meer karakteristieke dorpen. Je bent met de auto, in zo'n 15 minuten, in Leeuwarden. Uiteraard kan je ook de bus pakken (600 m) en een beetje fietser fietst ook zo naar Leeuwarden. Daar is zeker genoeg te beleven van heerlijk slenteren, winkelen, musea bezoeken, terrasjes en restaurants te over. Er is altijd wat te doen in deze culturele hoofdstad van 2018.

Om ons dorp heen zijn veel agrarische activiteiten voornamelijk akkerbouw, vergezichten, vele fietspaden, wandelpaden, het Jabikspad en zelf met een kano kan je bijvoorbeeld naar Bartlehiem peddelen en de omgeving vanaf het water verkennen. 

In 10 minuten naar Holwerd dan met de boot naar Ameland is heerlijk voor een dag fietsen, zwemmen, strand.

 

Straks met het mooie weer zal het weer fijn zijn in onze tuin, want tja je mag van alles gaan doen, maar wil je even lekker niks doen, een boek lezen, op een zonnebed of in de hangmat liggen, dan mag dat natuurlijk ook. 

 

Kortom het is hier heerlijk! Kom gerust eens langs.